Achtergrond

Als ‘rode draad’ in mijn werkzame leven, heb ik ontdekt dat mijn passie ligt in het werken met mensen die de balans in hun leven kwijt zijn geraakt. Naast hen staan en als ‘spiegel’ fungeren in een cruciale periode in hun leven. Mijn motivatie wordt steeds weer gevoed als cliënten hun kracht (her)vinden en als vrij mens in verbondenheid met anderen in het leven staan!

Inmiddels ben ik ruim 35 jaar werkzaam in de hulpverlening. Naast mijn werk bij ‘De Trapeze’ als contextueel hulpverlener ben ik werkzaam bij EBC Zorg als maatschappelijk werker in het ambulante team. Ik coördineer het project Kans2Grow (hier wonen (aanstaande) moeders met hun kind) en maak deel uit van een multidisciplinair team dat werkt met problematische verzamelaars. Daarnaast werk ik bij Brein in Beweging (behandeling van cliënten met psychosomatische klachten in multidisciplinair team). Ik werk met cliënten binnen de Geestelijke Gezondheidszorg en Maatschappelijke Opvang. In het verleden heb ik als begeleider, groepswerker, pedagogische medewerker en teamcoördinator gewerkt binnen de Jeugdzorg en de Maatschappelijke Opvang. In het verleden heb gewerkt bij ‘Bureau voor advies en hulpverlening’ in Nunspeet. Ik heb een aantal jaren pastoraal werkers getraind en geef ik momenteel intervisie aan een groep pastoraal werkers.

Vanuit mijn christelijke levensovertuiging ben ik in staat om de taal van de christelijke doelgroep te verstaan en te spreken en in de begeleiding de link tussen problematiek en geloof te onderzoeken en te begeleiden.

In 2015 heb ik de Master Contextuele Hulpverlening bij de Christelijke Hogeschool in Ede (CHE) afgerond. Van 1995-1998 heb ik de Post Hbo-opleiding Methodiek en Beroepsinnovatie bij de Hogeschool Windesheim in Zwolle gevolgd. Naast mijn specialisatie in de Contextuele benadering ben ik opgeleid in het oplossingsgericht werken, rationele emotieve therapie, beeldcommunicatie ‘een taal erbij’, socratisch motiveren en in het werken met problematische verzamelaars.